Warmte voor 2018

foto : Veendammer.nl

foto : Veendammer.nl

Hier zijn we dan het einde van 2017. Tijd voor een terugblik en tijd om vooruit te kijken. Wat kan ik je wensen voor 2018? Als ik dan toch een keuze dien te maken, dan wens ik je warmte voor 2018. Fysiek en mentaal. In deze donkere wintermaanden is die warme chocolade, dat zachte dekentje, kersenpitkussentje, die spinnende kat op je schoot, die hond met zijn hoofd op je knie of dat zalige bad toch ook een moment om mentaal te ontspannen. Even op adem komen, me-time of we-time. Geen tijd? Probeer tijd te maken hiervoor. Je kan leren ontspannen, ook al ligt er nog een stapel werk te wachten. Dat lukt wel beter als die stapel niet direct in je blikveld ligt….

De laatste maanden stonden bij mezelf in het teken van opruimen, verhuizen en afscheid nemen van mijn ouderlijk huis, naast de gewoonlijke drukte. Ik heb dus sterk in het nu geleefd, meer uit noodzaak dan bewust gekozen. En die ogenblikken van warmte gaven me energie om er later weer tegenaan te gaan.

Natuurlijk wens ik je eveneens menselijke warmte. Bij ons thuis spreken we van de “groepsknuffel” soms omdat één van ons er nood aan heeft, soms gewoon zomaar.
Je vindt die warmte in medeleven, als je er geeft of als je er krijgt. In dat berichtje of telefoontje van die vriend(in) die je al een tijdje niet hoorde. Bij die collega die een kopje koffie voor je meebrengt of het schouderklopje van je leidinggevende. En natuurlijk als je deelneemt aan een actie van de warmste week, je voelt het mentale warme dekentje waar mensen samenkomen om te helpen, te steunen en samen te zijn.

Dus wens ik je niet alleen in de warmste week, maar voor 2018 veel warmte! Hieronder alvast wat inspiratie :

https://dewarmsteweek.stubru.be/#

En omdat Italiaans een speciaal warm plekje in mijn hart heeft :

https://www.youtube.com/watch?v=eiDiKwbGfIY

2 gedachten over “Warmte voor 2018

  1. Chantal Claeys

    Ik had geen warme chocolademelk nodig om mijn hart hieraan te kunnen verwarmen.
    dank je wel om dit met ons te delen!
    warme groepsknuffel …. speciaal voor de momenten waar de nood het hoogst is!
    Chantal

Reacties zijn gesloten.